EXPOSICIONS

2023


«VARIACIONS»

MOSTRA COL·LECTIVA
16.09—17.10

“Variacions”

Destaca el treball de tres artistes amb una dilatada trajectòria.

Provenen de backgrounds artístics heterogenis, però comparteixen dedicació i experimentació creativa, transformant les seves vivències en un mitjà de comunicació artística.
Aquesta exposició vol explorar les oscil·lacions i repeticions presents en les seves obres, oferir-nos una oportunitat de reflexió en l’aportació personal de cadascuna

Mitjançant la seva tècnica i sensibilitat artística Rosa Codina- Esteve ens recorda la simplicitat i naturalesa essencial de les coses quotidianes, remarcant la seva ànima singular en una obra grandiloqüent. Cada obra és un poema visual que ens convida a aturar-nos i contemplar el món que l’envolta.

Mia Llauder, treballa amb materials fràgils, com la porcellana. Les seves creacions belles i delicades semblen desafiar la pròpia naturalesa dels materials amb què treballa. Captiven l’observador convidant-lo a explorar la fragilitat i fortalesa intrínseca de l’obra, transportant-lo a un món surrealista ple d’imaginació.

A través de la repetició temàtica i els conceptes en la sèrie, Catherine Lorton construeix una narrativa visual cohesiva que connecta cada obra amb l’altre, creant una experiència artística unificada. L’exploració d’aquesta sèrie de monotips ens convida a reflexionar en les infinites manifestacions singulars sobre una mateixa idea universal

En conjunt, aquesta exposició ofereix una oportunitat única per explorar les tècniques d’aquestes artistes i ressalta la importància de la incidència i la repetició.

🌟Marca’t la data i no et perdis aquesta mostra.

📅 16 de setembre a les 19.30 h
📌 La Destil·leria (Camí Ral, 282-284 08301, Mataró)


«HEM PERDUT EL SENY, 10 ANYS DE RAUXA»

10 a mostra  co-creada per la comunitat de La Destil·leria
15.07—12.09

«HEM PERDUT EL SENY, 10 ANYS DE RAUXA»

 

Aquest any celebrem el 10è aniversari de l’exposició que cada any des de la Destil·leria organitzem per la festa Major de Les Santes de Mataró i és per això que l’hem titulat “Hem perdut el Seny, 10 anys de Rauxa.”

Per tercer any consecutiu, aquesta mostra és col·lectiva i, part de les obres que la formen, han sigut fruit d’un procés co-creació, així que s’hi poden veure obres realitzades per un grup d’artistes i també d’individuals.

Amb això, volem ressaltar que aquest treball conjunt s’ha dut també a altres nivells del procés del muntatge de l’exposició on cada membre que forma part de la comunitat de La Destil·leria han tingut l’oportunitat de participar activament. Artistes, socis, professors i alumnes, s’han encarregat de totes les tasques que intervenen en el moment de concebre i idear una mostra més enllà de l’obra d’art: han col·laborat en l’àmbit de la comunicació, el comissariat, el muntatge fins a arribar als taller relacionats amb la col·lectiva, que ja són marca de la casa.

Així doncs, destaquem l’esforç, la passió, la creativitat, l’art, el compromís, el respecte, la il·lusió i la dedicació amb què aquest grup humà que acull la Destil·leria ha treballat per materialitzar aquesta exposició col·lectiva que teniu davant.

La Destil·leria és un espai on s’hi acullen totes les arts plàstiques i visuals, on s’aprèn, es gaudeix, es fusionen i es complementen totes les experiències artístiques. A «Hem perdut el Seny, 10 anys de Rauxa» hi veureu obres que engloben diferents disciplines com: dibuix, pintura, gravat,  joieria, i ceràmica, entre d’altres.

Desitgem que gaudiu d’aquesta mostra  i us convidem a celebrar amb nosaltres aquest 10è aniversari del “Seny i de Rauxa, Les Santes, i a gaudir de l’art fet a casa.

 

Participants:
Txell Alemany – Berta Aleñà – Agit Baqué – José Barranco – Judit Batayé – Laia Calsapeu – Magda Codina – Maria F. Cortés – David del Hierro – Rut Pla del Rio – Isabel Escribano -Gemma Inglés – Inma Jorda – Ricard Jordà – Angels Jubany – Reyes Lobo – Carme López – Catherine Lorton – Margarida March – Marne Martínez – Mario Ollé – Elena Ortega – Miquel Ortega – Gemma Pallès – Marc Prat- Enric Punsola – Ignasi Puy – Ona Puy – Alexandra Quesada – Golly Rectoret – Nuria Riera – Jordi Rierola – Carme Roher – Enric Sabanes – Tomas Safont-Tria – Olga Serral – Pol Uñó G. – Cristina Villa – Marga Viza – Alexandra Zaynuldinova.

(Volem agraïr a Estrella Damm i Raventós Codorníu  per la seva generosa col·laboració en la celabració del 10è aniversari de “Seny i Rauxa les Santes”)

Esperem veure-us!

Glòria a les Santes!

_____________________________________________________

«VERDOR»

Miranda Pastor
27.05—08.07

Exposició individual de l’artista Miranda Pastor (Barcelona, 1996).
Una producció del M|A|C en col·laboració amb La Destil·leria Espai Cultural.

Verdor parla de la natura i el paisatge contemporanis i la necessitat de ser repensats. O de com l’artista parla de la natura domèstica a partir de dibuixos i brodats que retraten el seu paisatge vegetal íntim.

La proposta de Miranda Pastor, a la Destil·leria, proposa una peça per ser exhibida al M|A|C Presó.

Després de la seva visita a l’edifici, Miranda Pastor es serveix del control visual del Panòptic per reflexionar com la vigilància de les càmeres a la natura proporciona una imatge dual entre controlar-la i mirar-la.

 

28.05.23 | 11 h
Visita comentada itinerant
Visita a la mostra acompanyats per l’artista Miranda Pastor i la fotògrafa Cecília Coca, en una immersió en l’art, la natura i el paisatge des de les seves dues mirades.
Convocatòria a La Destil·leria i recorregut fins a la Presó per veure la seva intervenció allà.
Acabarem amb un vermut, col·laboració d’Espinaler.

 

30.06.23 | 18-20 h
Taller de brodat
a càrrec de Miranda Pastor
Petit taller de brodat amb l’artista.
(Vine amb el suport tèxtil que vulguis brodar).
Imagina’t immers en un entorn de tranquil·litat i inspiració, mentre captures la bellesa d’una petita fulla en un brodat. Sigui una fulla que trobis a  la Destil·leria, amb tot el seu encant romàntic, o que decideixis portar tu d’un altre indret, la teva creació serà una oda a la natura que portarà l’essència del jardí al taller.


«Zahlen»

José Luiz Paz Fo
22.04—23.05

L’exposició “Zahlen” és una oportunitat única per conèixer l’obra de l’artista José Luis Paz Fo. El títol “Zahlen” és una paraula alemanya que es tradueix com a “nombres”. Un homenatge als números i les formes geomètriques que utilitza l’artista per crear la seva obra.

A través de l’exposició “Zahlen”, Fo vol mostrar la bellesa i la complexitat que es poden trobar en els números i les formes matemàtiques. Aquests són components fonamentals de la vida quotidiana, i l’artista busca explorar la seva relació i la seva influència en el món de l’art i la cultura.

Per a Fo, els números i les formes  són més que simples elements abstractes. Les matemàtiques i la geometria són la base de la creació de tots els éssers vius i a través de la seva obra pot explorar les relacions entre les formes, els colors i les proporcions matemàtiques.

Així, “Zahlen” és un títol que reflecteix la passió de l’artista per la ciència i la seva intenció d’explorar la seva bellesa i la seva influència en el món de l’art i la cultura a través de la seva obra.

L’exposició presenta obres sobre paper i fusta que representen els números del 0 al 9, que es repeteixen i es combinen en diferents formes i colors per crear patrons i seqüències fascinants. Aquestes obres mostren la precisió i la disciplina de l’artista.

Fo explora la relació entre els números  i l’art, a través de l’ús de proporcions i simetries. Les obres mostren una gran habilitat tècnica, així com una comprensió profunda dels principis matemàtics que es troben en la natura i l’art.

En resum, l’exposició “Zahlen” ens convida a explorar la bellesa i el significat que es troben en els números i les seves composicions.


«Sagrats»

Pere Fradera

04.02—08.053

“Sagrats” es tracta d’una proposta pictòrica a partir de tres arbres, és un intent de plasmar sensacions provocades per tres dels arbres més venerats en la nostra cultura, l’olivera, el llorer i el roure.
Els arbres ens acompanyen des de sempre, ens aixopluguen i protegeixen, ens donen matèries i fruits, ens proporcionen la millora de l’aire i ombra a l’estiu i, sovint, al seu voltant, s’hi organitzen espais de relació i trobada: places, fonts, llocs d’aplec i descans.
Per la seva relació amb la natura, amb la terra i el cel, per la seva força i la seva antigor, per la seva utilitat i els seus fruits, els arbres han estat venerats per diferents cultures arreu del món. En són exemples propers culturalment l’agraïment dels atenencs vers la deessa Atena pel do de l’olivera i dels cultius; el fet que el llorer hagi servit al llarg de la història per coronar poetes i atletes, tradició que encara perdura avui com a reconeixement dels èxits i assoliments, o que el roure hagi esdevingut símbol de fortalesa, vigoria i pervivència.
En la societat industrial en què vivim tendim a allunyar-nos cada cop més del contacte amb la natura i oblidem el respecte que hauríem de tenir pels éssers vius com els arbres, dels quals encara depenem i que, encara que no ho sapiguem veure, ens ajuden de manera constant i discreta a viure millor.
Alguns d’ells ens acompanyen des de fa segles, són un exemple de perseverança i generositat que hauríem de saber valorar i respectar.

La pintura moltes vegades ha trobat la seva inspiració en l’observació de la
natura, dels seus colors, formes, fenòmens i manifestacions diverses. En aquest cas, la meva intervenció és ben modesta, han estat ells, els arbres, que han deixat
el seu rastre, així com també els accidents provocats en dibuixar o pintar.

2022


«Fins a tres-cents»

Col·lectiva
26.11—28.01

Com cada any per aquestes dates La Destil·leria presenta la nova edició de «Fins a tres-cents».
«Fins a tres-cents» es caracteritza per ser una exposició d’art de petit format on en aquesta 9ª edició hi participen prop de 50 artistes.

Hi trobaràs obres de pintura, escultura, dibuix, fotografia, gravat, joieria, ceràmica i collage.


«Energia abstracta»

Josep Serra
22.10—22.11

L’artista Josep Serra, ha triat tres espais del Maresme, espais molt propers a ell i a la seva obra, per mostrar els seus 40 anys de trajectòria artística en aquesta retrospectiva . Cada espai mostra diferents etapes d’aquests 40 anys. El dissabte 22 d’octubre a les 19.30 h inaugurem aquesta mostra a La Destil·leria. No te la perdis!


Tarannàs «Blau»

Col·lectiva
17.09—18.10

L’exposició que donarà el tret de sortida a la nova temporada, és per cinquena vegada un Tarannà, enguany serà el Tarannàs «blau».
Aquesta exposició pretén mostrar una visió genuïna i pròpia de la comprensió del color blau.  Per això, s’han reunit 15 artistes contemporanis amb una mirada i conclusions distants, que convertiran la sala d’exposicions de La Destil·leria en tot un joc del color blau. El blau com a únic protagonista de la mostra que fluirà per La Destil·leria d’obra en obra. No te la perdis!

Tarannàs Blau

«Seny i Rauxa, Les Santes»

Co-creació
9.07—14.09

S’acosta una de les exposicions més sonades i esperades de l’any, la 9ª edició de «Seny i Rauxa, Les Santes». Una col·lectiva que gira entorn a la Festa Major de Mataró i que per segon any consecutiu està co-creada per la comunitat de La Destil·leria (socis, professors i alumnes). Com a novetat, aquest any, el públic podrà interactuar amb les obres artístiques exposades. No us la perdeu!


«J’ai avalé une
fameuse gorgée
de poison…»

Miquel Arnau
21.05—29.06

Dissabte 21 de maig, a les 12.30 h esteu tots convidats a la inauguració de l’exposició «J’ai avalé une fameuse gorgée de poison…» de Miquel Arnau.

Miquel Arnau neix l’any 1960 en una casa de pagès d’Argentona.

Comença a pintar de jove, als voltants de casa seva d’on extreia els principals temes per a pintar. Més endavant, evoluciona i la seva pintura va perdent el caràcter més realista per fer-se més abstracte però sense perdre l’essència d’allò real. El substrat es va mantenir i encara continua així.


«CUCA- CAIA»

Margarita Feixas
09.04—07.05

Dissabte 9 d’abril, a les 19.30 h esteu tots convidats a la inauguració de l’exposició «CUCA- CAIA».

Aquesta exposició vol ser un homenatge a Margarita Feixas (1952 – 2019), la “Cucacaia”, com li deia la seva família. La seva vida va estar molt marcada per l’art en dues etapes molt diferenciades: el disseny de moda i la creació artística.

A l’exposició es mostren pintures, amb les cares com a fil conductor, així com gravats diversos i una mostra dels seus treballs dins el camp de la ceràmica.

Margarita Feixas

«GOLIAT»

Marc Prat
04.03—06.04

El divendres, 4 de març a les 19.30 h, en Marc Prat ens presentarà la seva nova exposició: «GOLIAT».

En Marc ens explica de què va aquesta expsició tan singular que no us deixarà indiferents:
“Durant el transcurs del procés creatiu dels Goliats hi ha hagut una casual interacció pictòrica de les màscares més grans que mai he pintat amb tota una serie de teles basades totes elles en el peu humà, i que van ser el subjecte dels meus primers anys pictòrics, sota el títol Bases. Aquestes les he anat retocant i corregint des que vaig començar a pintar fa més de vint anys…”

Exposició «GOLIAT»

2021


«FINS A TRES-CENTS»

Col·lectiva
27.09—12.02

Nova edició de: «Fins a trescents», la gran mostra col·lectiva dedicada a l’art actual en petit format.

Una singularitat, absolutament inèdita, que vol posar a l’abast de tothom una obra diversa i extensa durant un període, el nadalenc, amb la voluntat d’oferir la possibilitat d’adquirir un dels millors regals possibles: art.

Obres d’art a un preu de fins a tres-cents euros.


«ASHES»

Séverine Gagnieu
i Marc Prat
23.10—23.11

«ASHES» és el títol d’un projecte dels artistes Séverine Gagnieu i Marc Prat. Una exposició que es va presentar el juliol de 2021 a la galeria PontArte de Maastricht (Països Baixos) i ara es presenta a  La Destil·leria de Mataró (Catalunya). Aquesta col·laboració crea un encreuament entre artistes, llocs, cultures i galeries, cosa que ens sembla molt interessant.

Les obres seleccionades capturen realment l’esperit dels Sadhu, el seu treball, t’inspira a meditar i sentir la tranquil·litat i l’estat meditatiu que els Sadhu intenten aconseguir.


TARANNÀS «OBRA GRÀFICA»

Col·lectiva
18.09—19.10

«Tarannàs «obra gràfica»» Col·lectiva Tarannàs «obra gràfica», comissariada per Alberto Romero Gil, torna a la Destil·leria obrint la seva temporada expositiva el 18 de setembre a les 19.30h. I com l’any anterior acull sota el mateix tema diferents artistes, entre els quals es troben: Laia Arnau, Aina Dorda, Eduard Novellas, Miranda Pastor i Teresa Pera.


SENY I RAUXA, LES SANTES, TOT I RES
Col·lectiva
17.07—13.09

Aquest any, 36 membres de La Destil·leria s’han unit en equips de treball per crear la que ja esdevé la 8ª edició de l’exposició «Seny i Rauxa a Les Santes». Una mostra d’obres creades per parelles artístiques, representant els moments més màgics de la Festa Major de Mataró.


EROSIÓ
Pol Codina Font
11.06—14.07

El divendres 11 de juny inaugurem “Erosió” de l’artista Pol Codina Font. Una exposició presentada per La Destil·leria i el M|A|C . En aquest exposició hi podrem veure escultures de l’artista inspirades amb l'”erosió social”.


BLANC
Sala Perill
08.05—08.06

En aquesta exposició hi trobareu el diàleg que han establert cadascun dels artistes de la Sala Perill, participants en la proposta, els camins que han triat d’entre les possibilitats a les que evoca el tema del color BLANC: Nebulosa, somnis, veritat, espera, essència, harmonia, puresa, immensitat…


SI ESTUVIERAS
EN UNA PARED
Bego Terradas
27.03—04.05

Bego Terradas ens presenta l’exposició «Si estuvieras en una pared» on trobarem dibuixos, brodats i gravats que ens mostren un món propi ple d’espais i objectes aparentment no significatius, però que en el conjunt es revelen inquietants, suggeridors i donen a entendre que amaguen una història darrera.


ALBERTO ROMERO
GIL «En proceso»
Alberto Romero Gil
20.02—24.03

Aquesta exposició pretén mostrar el procés creatiu de l’artista Alberto Romero. Els quadres sobre una paret només mostren en una certa manera la cúspide d’un camí deixant per a la intimitat de l’estudi i, en una certa proporció, sota la pell del quadre, tot el tràfec que aquest recorregut ha anat deixant en el creador i en la pròpia obra.

Alberto Romero Gil

ORNITOGRAFIES
Xavier Bou
16.01—17.02

En aquesta exposició, Xavi Bou, captura el moviment de les aus en una sola imatge gràcies a una tècnica fotogràfica innovadora, creada per a aquest projecte. Una manera inèdita de contemplar el vol dels ocells que no us deixarà indiferents.

2020


FINS A
TRES-CENTS
Col.lectiva
18.12—13.01

Torna «Fins a tres-cents», la mostra col·lectiva de Nadal en la que es poden adquirir obres d’art de diferents artistes a un preu de fins a 300 €. Enguany, són més de 20, els artistes que hi exposen. Escultura, joieria, ceràmica, pintura, il·lustració…


TRANSFER
Pia Sommer
28.11—16.12

Fa gairebé una dècada que Pia Sommer desenvolupa treballs en silenci que donen compte d’una activitat plàstica en la qual s’assumeixen unes transferències relacionades a la imatge i al so.


SUITE A QUATRE
MANS
Ricard Jordà
Txè Aymat
24.10—18.11

Quatre mans meticuloses s’uneixen per crear. Un parell són d’artista, l’altre parell són de joier. Les quatre estan avesades a treballar en el silenci dels seus estudis. Unes poleixen línies amb el pinzell, les altres poleixen pedres precioses.


TARANNÀS
EL PAPER
Col·lectiva
Comissari: Alberto Romero
26.09—21.10

El papel es un medio que ha estado ligado a la creación desde muy temprana edad, siendo primero soporte para luego llegar a ser en si mismo participe de la expresión plástica. Tarannàs «el paper» pretende mostrar mediante los 11 artistas participantes…


SENY I RAUXA
A LES SANTES
Col·lectiva
18.07—15.09

Una col·lectiva que reuneix a diferents artistes contemporanis del Maresme i del Barcelonès i que com cada any exposa obres de diverses disciplines com dibuix, pintura i escultura, entre d’altres.


ORNITOGRAFIES
Xavier Bou
03.04—10.07

En aquesta exposició, Xavi Bou, captura el moviment de les aus en una sola imatge gràcies a una tècnica fotogràfica innovadora, creada per a aquest projecte. Una manera inèdita de contemplar el vol dels ocells que no us deixarà indiferents.