EXPOSICIONS

2024

«LA MORT ÉS BLANCA»

Olga Serral

14.09.24|16.10.24

La Destil·leria inicia a la seva nova temporada expositiva el dissabte 14 de setembre a les 19:30 h amb la inauguració de una emotiva exposició de l’artista Olga Serral dedicada a la memòria de la seva mare. Aquesta mostra ret homenatge a la força, llibertat i essència d’una dona que va ser un pilar en la vida de l’artista.
Un dels aspectes clau de la tècnica de Serral és l’ús del paper reciclat,  una elecció que sorgeix de la voluntat de connectar-se amb elements naturals i de renovació.

En aquesta exposició, l’artista experimenta amb el color blau del mar, un símbol que s’inspira en les xarxes marines, que per a ella representen connexió i suport. Les xarxes, amb els seus nusos i fils, es converteixen en una metàfora visual de la seva pròpia vida, unides per la força i la llibertat que la seva mare li va transmetre.

“La Mort és Blanca” no és només una mostra artística, sinó també una reflexió sobre la vida i la mort, la pèrdua i l’eternitat dels records. Les obres de Serral són una expressió profunda del seu dol i, alhora, una celebració de la bellesa dels moments compartits i de la memòria eterna d’aquells que ja no hi són.


«SENY I RAUXA AMB VENTURA AMETLLER»
12.07.24—19.09.24

La Destil•leria té el plaer d’anunciar la inauguració de l’onzena edició de la mostra “Seny i rauxa, Les Santes” el divendres 12 de juliol a les 19:30 h. En aquesta edició, la comunitat de La Destil•leria ha decidit treballar amb l’obra del poeta empordanès i mataroní d’adopció, Ventura Ametller, celebrant que aquest any s’ha editat la seva obra completa, la qual l’ha situat en el mapa literari del país.

Hem aprofundit en el seu llegat gràcies a la col•laboració i la complicitat de l’Associació Ventura Ametller. La mostra gira al voltant del poema titulat “A Ciutat-K amb Paul Valéry”, una peça que reflecteix la profunditat i la complexitat de la poesia d’Ametller i, alhora, permet als artistes de La Destil•leria inspirar-s’hi en alguns casos, fins i tot, reinterpretar-la.

És tot un repte i un orgull per la comunitat de La Destil•leria poder retre homenatge a un dels poetes més rellevants de la ciutat, convidant alhora la comunitat a explorar noves formes d’expressió artística a través de les seves paraules.

Aquesta proposta inaugura una mostra co-creada amb la comunitat de La Destil•leria, integrant-se al programa de Les Santes, la Festa Major de Mataró, com un dels esdeveniments artístics bàsics per als mataronins i mataronines.

A l’acte d’inauguració, tindrem l’honor de comptar amb la presència del compositor i músic Borja Penalba, qui ha musicat el poema i aportarà la seva visió artística a aquest esdeveniment tan especial.

Us esperem a tots i totes per celebrar junts l’art, la poesia i la tradició mataronina en un vespre que promet ser inoblidable.


«OXIDACIONS»

Joan Artigas Planes i Eva Casado
12.04.24—14.05.24

El nexe dels dos artistes d’exposició és, sens dubte, l’oxidació dels materials utilitzats. Així com el joc amb les formes orgàniques: mentre que Casat els conceptes de manera abstracta, Artigas Planas les recrea de forma figurativa.

L’escultura creada a partir de ferro i bronze i els gravats a l’aiguafort realitzats sobre una matriu de ferro experimenten tots dos una gran transformació, ja que la duresa dels metalls passa a tenir una gran fragilitat amb la intervenció de l’òxid. Així doncs, l’oxidació del metall té una clara importància. és un escultor que explora la figura femenina envoltada de formes geomètriques constructivistes, a tall de refugi o escenari. A través de les seves obres, l’artista ens presenta diferents situacions de la dona, transformant-la en un ésser mitològic de ferro i bronze, dotant-la d’una presència solitària, inaccessible i sobrenatural són peces de traços gestuals, exemptes de motius figuratius. Les formes les crea tant a la matriu (planxa) com a les gammes de colors i contrastos aplicats a l’entintat, i explorant les transparències amb habilitat i delicadesa.

Tot i la diferència de treball i tècnica, tant l’escultura com el gravat dels dos artistes comparteixen la capacitat de transmetre emocions a través de la forma i la composició, donant-li un sorprenent protagonisme a l’òxid i al metall.


«ESTANCES»

MÒNICA VILERT
09.03.24—09.04.24

L’artista Mònica Vilert, convida el públic a explorar la profunda connexió entre l’espai personal i l’ànima humana mitjançant la mostra, «Estances».
Les estances, per Vilert, són més que simples espais físics; són refugis emocionals, llocs d’arrelament i consol. L’artista captura aquesta essència mitjançant l’ús de diversos materials com guix, cera, feltre i ciment, que donen vida a creacions úniques. “Per a mi, una estança és un lloc que protegeix, que et recull. Allà on et sents bé, el lloc conegut. Un espai creat, propi, personal i que convida”, reflexiona Vilert.

Les obres es mouen entre l’escultura i la pintura redefinint els límits de la creació artística, és una pintura amb volum, una fusió sorprenent de textures i formes que capta l’atenció dels espectadors.

La mostra destaca per la diversitat de tècniques utilitzades, creant un diàleg entre els materials i el significat subjacent. Aquesta diversitat es manifesta no només en els materials usats, sinó també en les emocions que cada obra desperta en els espectadors. Cada estança convida a una reflexió personal sobre la relació amb els espais propis i la connexió amb l’ànima.

«Estances» és una immersió en la intersecció entre l’art, l’espai personal i l’expressió emocional.

Us hi esperem!

____________________________________________________
El taller, “Pintar sense pinzells”, enllaça perfectament amb la temàtica de l’exposició. La proposta de fer servir el tacte com a pinzell i el ciment com a material pictòric promet ser una experiència enriquidora. Descobreix l’expressió artística de Mònica Vilert. No deixis passar aquesta oportunitat i explora la seu treball amb el ciment, sense necessitat d’experiència prèvia. Descripció de l’activitat: El tacte es converteix en el nostre pinzell. El ciment serà el nostre material pictòric. Les textures, la nostra expressió.



«ELS CAMINS D’UNA FORMA»

GOLLY RECTORET
03.02.24 | 05.03.24

Tot comença fa cinc anys a partir de l’observació d’una peça lateral d’un pupitre plegable que havia fet l’artista i escultor Inazio Abrao. El que va començar com una observació es va convertir en un procés de reflexió, consens, dibuix i finalment construcció. La forma resultant, lluny de ser simplement un component de pupitre, va adquirir una identitat única. El fruit d’aquest esforç és una col·lecció de peces modulars en volum que s’enfronten o es complementen, s’abracen o es separen,  juguen amb les seves  simetries. Ja sigui fusta amb fusta, terra amb terra o fusta amb terra, aquestes obres són una simfonia visual de contrastos harmoniosos. A partir d’aquesta experiència, va sorgir la necessitat de continuar explorant el mòdul en volum que havíem creat, aquesta vegada en noves dimensions: el pla i en ceràmica. És d’aquesta imperiosa necessitat que sorgeix, després d’un any addicional de meticulós treball, la nostra última proposta. La mostra que ara presentem no només celebra el cinquè aniversari de la nostra inspiradora travessia, sinó que també representa una evolució natural. El mòdul original es transforma, expandint-se cap al pla i explorant la profunditat de la ceràmica. Cada obra que conforma aquesta col·lecció és un testimoni del compromís continu amb la innovació i l’experimentació. Endinsant-nos en la intersecció de l’art i la funcionalitat, aquestes noves peces no només són testimonis de la nostra creativitat en constant evolució, sinó que també conviden l’espectador a submergir-se en un diàleg visual únic. L’harmonia de la fusta i la terra s’entrellaça amb l’elegància de la ceràmica, creant una experiència estètica que va més enllà de la mera observació. Destaquem especialment que  tres peces de la mostra, han estat intervingudes per tres artistes: Inazio Abrao, José Luis Paz Fo i Gemma Sanz. Aquesta col·laboració enriqueix encara més la varietat creativa i la profunditat conceptual d’aquesta exposició única. Uneix-te a nosaltres en aquesta exploració artística, on cada peça narra una història de metamorfosi i descobriment. Aquesta mostra  és  viatge creatiu, un homenatge a la capacitat infinita de la forma per reinventar-se a si mateixa.


2023

«FINS A TRES-CENTS»

MOSTRA COL·LECTIVA
25.11 —30.01

La Destil·leria presenta una selecció extraordinària d’obres d’art de petit format, amb la participació de 45 artistes en la seva 10a edició.  Una mostra única per als amants de l’art.

Una singularitat, absolutament inèdita, que vol posar a l’abast de tothom una obra diversa i extensa durant un període, el nadalenc, amb la voluntat d’oferir la possibilitat d’adquirir un dels millors regals possibles: l’art.

Conformen una plèiade d’artistes de característiques i estils tan diversos que el sol fet de reunir-los ja justifica aquesta iniciativa. Però més enllà d’això, el que singularitza aquesta mostra és la gosadia que –encara que sigui per una sola vegada– és possible consensuar amb els artistes una proposta de format i preu, per tal que per #Nadal tothom pugui gaudir de l’art  a les seves llars.

  • Berta Aleñà i Sala · Laia Arnau · Miquel Arnau · Joan Artigas Planas · Glòria Badosa · José Barranco · Anna Bofill · Eva Casado ·  Sit Cantallops · Mònica Castanys · Alexandra Chaves · Pol Codina · David del Hierro ·  Marta Duran · Alexandra Floro · Ana García Pérez · Huma Rise · Marc Iturri Torrellas · Ricard Jordà · Jordi Jubany · Vanessa Linares · Mia Llauder · Catherine Lorton · Margarida March ·  Cecilia Morales · Miquel Ortega · Miranda Pastor · Rut Pla del Rio · Joan Poch · Ramon Pons · Marc Prat · Jordi Prat Pons · Enric Punsola · Golly Rectoret · Alex Riera · Carme Rigola · Alberto Romero Gil  ·  Xavier Rosales – ICO ·  Tomàs Safont-Tria · Joan Serra · Olga Serral · Begoña Terradas · Pol Uñó G. · Cristina Villa · Mònica Villert

«INTRAMUROS»

MOSTRA COL·LECTIVA
21.10 —14.11

Proposa un acostament, mitjançant el llenguatge pictòric, als discursos i inquietuds que sorgeixen entre els pares que  convergent. Convida a la contemplació i qüestionar la quotidianitat, a través d’un recorregut entre els espais que habitem; on fem vida.

Els llocs que freqüentem, que poden arribar a convertir-se en espais personals, esdevenen escenaris que ens permeten interactuar des de la nostra veritable naturalesa. Les parets contenen la nostra intimitat i la defineixen, ja que recullen la vida que en elles té lloc: el nostre cercle més proper, les nostres persones de confiança, els nostres objectes, els nostres racons de confort o, per contra, la nostra tensió.

Ens trobem reflectits en els nostres espais, directament o indirectament. El rastre de la nostra rutina, l’afecte, les il·lusions, el pes que no deixem anar del tot, les pors, els dubtes i, en definitiva, l’intrínsec, queda reflectit en les obres que configuren “Intramuros”. El recorregut a través de l’espai, dels nostres coneguts i dels nostres objectes, ens permet indagar en qüestions que, malgrat néixer en el privat, són universals. Dit d’una altra manera, ens serveix de precedent per posar la mirada i reflexionar sobre el més senzill, per allò que donem per descomptat i que, no obstant això, avui dia encara ens fascina.
Mostra col·lectiva reuneix les creacions dels estudiants de quart curs de la Facultat de Belles Arts – Universitat de Barcelona Toni Esposito i Munt

Raimo Galí Akane Ibáñez Miyoshi Paula Machota
Ot Prieto Velasco
Comissari de l’exposició: Alberto Romero Gil


«VARIACIONS»

MOSTRA COL·LECTIVA
16.09—17.10

Destaca el treball de tres artistes amb una dilatada trajectòria.

Provenen de backgrounds artístics heterogenis, però comparteixen dedicació i experimentació creativa, transformant les seves vivències en un mitjà de comunicació artística.
Aquesta exposició vol explorar les oscil·lacions i repeticions presents en les seves obres, oferir-nos una oportunitat de reflexió en l’aportació personal de cadascuna

Mitjançant la seva tècnica i sensibilitat artística Rosa Codina- Esteve ens recorda la simplicitat i naturalesa essencial de les coses quotidianes, remarcant la seva ànima singular en una obra grandiloqüent. Cada obra és un poema visual que ens convida a aturar-nos i contemplar el món que l’envolta.

Mia Llauder, treballa amb materials fràgils, com la porcellana. Les seves creacions belles i delicades semblen desafiar la pròpia naturalesa dels materials amb què treballa. Captiven l’observador convidant-lo a explorar la fragilitat i fortalesa intrínseca de l’obra, transportant-lo a un món surrealista ple d’imaginació.

A través de la repetició temàtica i els conceptes en la sèrie, Catherine Lorton construeix una narrativa visual cohesiva que connecta cada obra amb l’altre, creant una experiència artística unificada. L’exploració d’aquesta sèrie de monotips ens convida a reflexionar en les infinites manifestacions singulars sobre una mateixa idea universal

En conjunt, aquesta exposició ofereix una oportunitat única per explorar les tècniques d’aquestes artistes i ressalta la importància de la incidència i la repetició.


«HEM PERDUT EL SENY, 10 ANYS DE RAUXA»

10 a mostra  co-creada per la comunitat de La Destil·leria
15.07—12.09

Aquest any celebrem el 10è aniversari de l’exposició que cada any des de la Destil·leria organitzem per la festa Major de Les Santes de Mataró i és per això que l’hem titulat “Hem perdut el Seny, 10 anys de Rauxa.”

Per tercer any consecutiu, aquesta mostra és col·lectiva i, part de les obres que la formen, han sigut fruit d’un procés co-creació, així que s’hi poden veure obres realitzades per un grup d’artistes i també d’individuals.

Amb això, volem ressaltar que aquest treball conjunt s’ha dut també a altres nivells del procés del muntatge de l’exposició on cada membre que forma part de la comunitat de La Destil·leria han tingut l’oportunitat de participar activament. Artistes, socis, professors i alumnes, s’han encarregat de totes les tasques que intervenen en el moment de concebre i idear una mostra més enllà de l’obra d’art: han col·laborat en l’àmbit de la comunicació, el comissariat, el muntatge fins a arribar als taller relacionats amb la col·lectiva, que ja són marca de la casa.

Així doncs, destaquem l’esforç, la passió, la creativitat, l’art, el compromís, el respecte, la il·lusió i la dedicació amb què aquest grup humà que acull la Destil·leria ha treballat per materialitzar aquesta exposició col·lectiva que teniu davant.

La Destil·leria és un espai on s’hi acullen totes les arts plàstiques i visuals, on s’aprèn, es gaudeix, es fusionen i es complementen totes les experiències artístiques. A «Hem perdut el Seny, 10 anys de Rauxa» hi veureu obres que engloben diferents disciplines com: dibuix, pintura, gravat,  joieria, i ceràmica, entre d’altres.

Desitgem que gaudiu d’aquesta mostra  i us convidem a celebrar amb nosaltres aquest 10è aniversari del “Seny i de Rauxa, Les Santes, i a gaudir de l’art fet a casa.

 

Participants:
Txell Alemany – Berta Aleñà – Agit Baqué – José Barranco – Judit Batayé – Laia Calsapeu – Magda Codina – Maria F. Cortés – David del Hierro – Rut Pla del Rio – Isabel Escribano -Gemma Inglés – Inma Jorda – Ricard Jordà – Angels Jubany – Reyes Lobo – Carme López – Catherine Lorton – Margarida March – Marne Martínez – Mario Ollé – Elena Ortega – Miquel Ortega – Gemma Pallès – Marc Prat- Enric Punsola – Ignasi Puy – Ona Puy – Alexandra Quesada – Golly Rectoret – Nuria Riera – Jordi Rierola – Carme Roher – Enric Sabanes – Tomas Safont-Tria – Olga Serral – Pol Uñó G. – Cristina Villa – Marga Viza – Alexandra Zaynuldinova.

(Volem agraïr a Estrella Damm i Raventós Codorníu  per la seva generosa col·laboració en la celabració del 10è aniversari de “Seny i Rauxa les Santes”)

Esperem veure-us!

Glòria a les Santes!

_____________________________________________________


«VERDOR»

Miranda Pastor
27.05—08.07

Exposició individual de l’artista Miranda Pastor (Barcelona, 1996).
Una producció del M|A|C en col·laboració amb La Destil·leria Espai Cultural.

Verdor parla de la natura i el paisatge contemporanis i la necessitat de ser repensats. O de com l’artista parla de la natura domèstica a partir de dibuixos i brodats que retraten el seu paisatge vegetal íntim.

La proposta de Miranda Pastor, a la Destil·leria, proposa una peça per ser exhibida al M|A|C Presó.

Després de la seva visita a l’edifici, Miranda Pastor es serveix del control visual del Panòptic per reflexionar com la vigilància de les càmeres a la natura proporciona una imatge dual entre controlar-la i mirar-la.

 

28.05.23 | 11 h
Visita comentada itinerant
Visita a la mostra acompanyats per l’artista Miranda Pastor i la fotògrafa Cecília Coca, en una immersió en l’art, la natura i el paisatge des de les seves dues mirades.
Convocatòria a La Destil·leria i recorregut fins a la Presó per veure la seva intervenció allà.
Acabarem amb un vermut, col·laboració d’Espinaler.

 

30.06.23 | 18-20 h
Taller de brodat
a càrrec de Miranda Pastor
Petit taller de brodat amb l’artista.
(Vine amb el suport tèxtil que vulguis brodar).
Imagina’t immers en un entorn de tranquil·litat i inspiració, mentre captures la bellesa d’una petita fulla en un brodat. Sigui una fulla que trobis a  la Destil·leria, amb tot el seu encant romàntic, o que decideixis portar tu d’un altre indret, la teva creació serà una oda a la natura que portarà l’essència del jardí al taller.


«Zahlen»

José Luis Paz Fo
22.04—23.05

L’exposició “Zahlen” és una oportunitat única per conèixer l’obra de l’artista José Luis Paz Fo. El títol “Zahlen” és una paraula alemanya que es tradueix com a “nombres”. Un homenatge als números i les formes geomètriques que utilitza l’artista per crear la seva obra.

A través de l’exposició “Zahlen”, Fo vol mostrar la bellesa i la complexitat que es poden trobar en els números i les formes matemàtiques. Aquests són components fonamentals de la vida quotidiana, i l’artista busca explorar la seva relació i la seva influència en el món de l’art i la cultura.

Per a Fo, els números i les formes  són més que simples elements abstractes. Les matemàtiques i la geometria són la base de la creació de tots els éssers vius i a través de la seva obra pot explorar les relacions entre les formes, els colors i les proporcions matemàtiques.

Així, “Zahlen” és un títol que reflecteix la passió de l’artista per la ciència i la seva intenció d’explorar la seva bellesa i la seva influència en el món de l’art i la cultura a través de la seva obra.

L’exposició presenta obres sobre paper i fusta que representen els números del 0 al 9, que es repeteixen i es combinen en diferents formes i colors per crear patrons i seqüències fascinants. Aquestes obres mostren la precisió i la disciplina de l’artista.

Fo explora la relació entre els números  i l’art, a través de l’ús de proporcions i simetries. Les obres mostren una gran habilitat tècnica, així com una comprensió profunda dels principis matemàtics que es troben en la natura i l’art.

En resum, l’exposició “Zahlen” ens convida a explorar la bellesa i el significat que es troben en els números i les seves composicions.


«Sagrats»

Pere Fradera

04.02—08.053

“Sagrats” es tracta d’una proposta pictòrica a partir de tres arbres, és un intent de plasmar sensacions provocades per tres dels arbres més venerats en la nostra cultura, l’olivera, el llorer i el roure.
Els arbres ens acompanyen des de sempre, ens aixopluguen i protegeixen, ens donen matèries i fruits, ens proporcionen la millora de l’aire i ombra a l’estiu i, sovint, al seu voltant, s’hi organitzen espais de relació i trobada: places, fonts, llocs d’aplec i descans.
Per la seva relació amb la natura, amb la terra i el cel, per la seva força i la seva antigor, per la seva utilitat i els seus fruits, els arbres han estat venerats per diferents cultures arreu del món. En són exemples propers culturalment l’agraïment dels atenencs vers la deessa Atena pel do de l’olivera i dels cultius; el fet que el llorer hagi servit al llarg de la història per coronar poetes i atletes, tradició que encara perdura avui com a reconeixement dels èxits i assoliments, o que el roure hagi esdevingut símbol de fortalesa, vigoria i pervivència.
En la societat industrial en què vivim tendim a allunyar-nos cada cop més del contacte amb la natura i oblidem el respecte que hauríem de tenir pels éssers vius com els arbres, dels quals encara depenem i que, encara que no ho sapiguem veure, ens ajuden de manera constant i discreta a viure millor.
Alguns d’ells ens acompanyen des de fa segles, són un exemple de perseverança i generositat que hauríem de saber valorar i respectar.

La pintura moltes vegades ha trobat la seva inspiració en l’observació de la
natura, dels seus colors, formes, fenòmens i manifestacions diverses. En aquest cas, la meva intervenció és ben modesta, han estat ells, els arbres, que han deixat
el seu rastre, així com també els accidents provocats en dibuixar o pintar.

2022


«Fins a tres-cents»

Col·lectiva
26.11—28.01

Com cada any per aquestes dates La Destil·leria presenta la nova edició de «Fins a tres-cents».
«Fins a tres-cents» es caracteritza per ser una exposició d’art de petit format on en aquesta 9ª edició hi participen prop de 50 artistes.

Hi trobaràs obres de pintura, escultura, dibuix, fotografia, gravat, joieria, ceràmica i collage.


«Energia abstracta»

Josep Serra
22.10—22.11

L’artista Josep Serra, ha triat tres espais del Maresme, espais molt propers a ell i a la seva obra, per mostrar els seus 40 anys de trajectòria artística en aquesta retrospectiva . Cada espai mostra diferents etapes d’aquests 40 anys. El dissabte 22 d’octubre a les 19.30 h inaugurem aquesta mostra a La Destil·leria. No te la perdis!


Tarannàs «Blau»

Col·lectiva
17.09—18.10

L’exposició que donarà el tret de sortida a la nova temporada, és per cinquena vegada un Tarannà, enguany serà el Tarannàs «blau».
Aquesta exposició pretén mostrar una visió genuïna i pròpia de la comprensió del color blau.  Per això, s’han reunit 15 artistes contemporanis amb una mirada i conclusions distants, que convertiran la sala d’exposicions de La Destil·leria en tot un joc del color blau. El blau com a únic protagonista de la mostra que fluirà per La Destil·leria d’obra en obra. No te la perdis!

Tarannàs Blau

«Seny i Rauxa, Les Santes»

Co-creació
9.07—14.09

S’acosta una de les exposicions més sonades i esperades de l’any, la 9ª edició de «Seny i Rauxa, Les Santes». Una col·lectiva que gira entorn a la Festa Major de Mataró i que per segon any consecutiu està co-creada per la comunitat de La Destil·leria (socis, professors i alumnes). Com a novetat, aquest any, el públic podrà interactuar amb les obres artístiques exposades. No us la perdeu!


«J’ai avalé une
fameuse gorgée
de poison…»

Miquel Arnau
21.05—29.06

Dissabte 21 de maig, a les 12.30 h esteu tots convidats a la inauguració de l’exposició «J’ai avalé une fameuse gorgée de poison…» de Miquel Arnau.

Miquel Arnau neix l’any 1960 en una casa de pagès d’Argentona.

Comença a pintar de jove, als voltants de casa seva d’on extreia els principals temes per a pintar. Més endavant, evoluciona i la seva pintura va perdent el caràcter més realista per fer-se més abstracte però sense perdre l’essència d’allò real. El substrat es va mantenir i encara continua així.


«CUCA- CAIA»

Margarita Feixas
09.04—07.05

Dissabte 9 d’abril, a les 19.30 h esteu tots convidats a la inauguració de l’exposició «CUCA- CAIA».

Aquesta exposició vol ser un homenatge a Margarita Feixas (1952 – 2019), la “Cucacaia”, com li deia la seva família. La seva vida va estar molt marcada per l’art en dues etapes molt diferenciades: el disseny de moda i la creació artística.

A l’exposició es mostren pintures, amb les cares com a fil conductor, així com gravats diversos i una mostra dels seus treballs dins el camp de la ceràmica.

Margarita Feixas

«GOLIAT»

Marc Prat
04.03—06.04

El divendres, 4 de març a les 19.30 h, en Marc Prat ens presentarà la seva nova exposició: «GOLIAT».

En Marc ens explica de què va aquesta expsició tan singular que no us deixarà indiferents:
“Durant el transcurs del procés creatiu dels Goliats hi ha hagut una casual interacció pictòrica de les màscares més grans que mai he pintat amb tota una serie de teles basades totes elles en el peu humà, i que van ser el subjecte dels meus primers anys pictòrics, sota el títol Bases. Aquestes les he anat retocant i corregint des que vaig començar a pintar fa més de vint anys…”

Exposició «GOLIAT»

2021


«FINS A TRES-CENTS»

Col·lectiva
27.09—12.02

Nova edició de: «Fins a trescents», la gran mostra col·lectiva dedicada a l’art actual en petit format.

Una singularitat, absolutament inèdita, que vol posar a l’abast de tothom una obra diversa i extensa durant un període, el nadalenc, amb la voluntat d’oferir la possibilitat d’adquirir un dels millors regals possibles: art.

Obres d’art a un preu de fins a tres-cents euros.


«ASHES»

Séverine Gagnieu
i Marc Prat
23.10—23.11

«ASHES» és el títol d’un projecte dels artistes Séverine Gagnieu i Marc Prat. Una exposició que es va presentar el juliol de 2021 a la galeria PontArte de Maastricht (Països Baixos) i ara es presenta a  La Destil·leria de Mataró (Catalunya). Aquesta col·laboració crea un encreuament entre artistes, llocs, cultures i galeries, cosa que ens sembla molt interessant.

Les obres seleccionades capturen realment l’esperit dels Sadhu, el seu treball, t’inspira a meditar i sentir la tranquil·litat i l’estat meditatiu que els Sadhu intenten aconseguir.


TARANNÀS «OBRA GRÀFICA»

Col·lectiva
18.09—19.10

«Tarannàs «obra gràfica»» Col·lectiva Tarannàs «obra gràfica», comissariada per Alberto Romero Gil, torna a la Destil·leria obrint la seva temporada expositiva el 18 de setembre a les 19.30h. I com l’any anterior acull sota el mateix tema diferents artistes, entre els quals es troben: Laia Arnau, Aina Dorda, Eduard Novellas, Miranda Pastor i Teresa Pera.


SENY I RAUXA, LES SANTES, TOT I RES
Col·lectiva
17.07—13.09

Aquest any, 36 membres de La Destil·leria s’han unit en equips de treball per crear la que ja esdevé la 8ª edició de l’exposició «Seny i Rauxa a Les Santes». Una mostra d’obres creades per parelles artístiques, representant els moments més màgics de la Festa Major de Mataró.


EROSIÓ
Pol Codina Font
11.06—14.07

El divendres 11 de juny inaugurem “Erosió” de l’artista Pol Codina Font. Una exposició presentada per La Destil·leria i el M|A|C . En aquest exposició hi podrem veure escultures de l’artista inspirades amb l'”erosió social”.


BLANC
Sala Perill
08.05—08.06

En aquesta exposició hi trobareu el diàleg que han establert cadascun dels artistes de la Sala Perill, participants en la proposta, els camins que han triat d’entre les possibilitats a les que evoca el tema del color BLANC: Nebulosa, somnis, veritat, espera, essència, harmonia, puresa, immensitat…


SI ESTUVIERAS
EN UNA PARED
Bego Terradas
27.03—04.05

Bego Terradas ens presenta l’exposició «Si estuvieras en una pared» on trobarem dibuixos, brodats i gravats que ens mostren un món propi ple d’espais i objectes aparentment no significatius, però que en el conjunt es revelen inquietants, suggeridors i donen a entendre que amaguen una història darrera.


ALBERTO ROMERO
GIL «En proceso»
Alberto Romero Gil
20.02—24.03

Aquesta exposició pretén mostrar el procés creatiu de l’artista Alberto Romero. Els quadres sobre una paret només mostren en una certa manera la cúspide d’un camí deixant per a la intimitat de l’estudi i, en una certa proporció, sota la pell del quadre, tot el tràfec que aquest recorregut ha anat deixant en el creador i en la pròpia obra.

Alberto Romero Gil

ORNITOGRAFIES
Xavier Bou
16.01—17.02

En aquesta exposició, Xavi Bou, captura el moviment de les aus en una sola imatge gràcies a una tècnica fotogràfica innovadora, creada per a aquest projecte. Una manera inèdita de contemplar el vol dels ocells que no us deixarà indiferents.

2020


FINS A
TRES-CENTS
Col.lectiva
18.12—13.01

Torna «Fins a tres-cents», la mostra col·lectiva de Nadal en la que es poden adquirir obres d’art de diferents artistes a un preu de fins a 300 €. Enguany, són més de 20, els artistes que hi exposen. Escultura, joieria, ceràmica, pintura, il·lustració…


TRANSFER
Pia Sommer
28.11—16.12

Fa gairebé una dècada que Pia Sommer desenvolupa treballs en silenci que donen compte d’una activitat plàstica en la qual s’assumeixen unes transferències relacionades a la imatge i al so.


SUITE A QUATRE
MANS
Ricard Jordà
Txè Aymat
24.10—18.11

Quatre mans meticuloses s’uneixen per crear. Un parell són d’artista, l’altre parell són de joier. Les quatre estan avesades a treballar en el silenci dels seus estudis. Unes poleixen línies amb el pinzell, les altres poleixen pedres precioses.


TARANNÀS
EL PAPER
Col·lectiva
Comissari: Alberto Romero
26.09—21.10

El papel es un medio que ha estado ligado a la creación desde muy temprana edad, siendo primero soporte para luego llegar a ser en si mismo participe de la expresión plástica. Tarannàs «el paper» pretende mostrar mediante los 11 artistas participantes…


SENY I RAUXA
A LES SANTES
Col·lectiva
18.07—15.09

Una col·lectiva que reuneix a diferents artistes contemporanis del Maresme i del Barcelonès i que com cada any exposa obres de diverses disciplines com dibuix, pintura i escultura, entre d’altres.


ORNITOGRAFIES
Xavier Bou
03.04—10.07

En aquesta exposició, Xavi Bou, captura el moviment de les aus en una sola imatge gràcies a una tècnica fotogràfica innovadora, creada per a aquest projecte. Una manera inèdita de contemplar el vol dels ocells que no us deixarà indiferents.