Inauguració de l’exposició «Suite a quatre mans»

Ricard Jordà i Txè Aymat

Quatre mans meticuloses s’uneixen per crear. Un parell són d’artista, l’altre parell són de joier. Les quatre estan avesades a treballar en el silenci dels seus estudis. Unes poleixen línies amb el pinzell, les altres poleixen pedres precioses.

En Ricard fa temps que de les restes i les deixalles en fa art. Qualsevol cosa que troba pren forma i significat al seu cap. L’univers Jordà és també infinit, ple d’estrelles, galàxies i constel·lacions que mouen la seva matèria i energia. I per això, de tant en tant, necessita un altre planeta amb qui ballar.

En Txè fa temps que de la fusta i de les pedres en fa joies. La seva fusta és el banús, i la seva pedra és l’òpal. Ell mira la pedra imperfecta i en fa sortir les estrelles multicolors que guarda amagades. Com petits tresors les engalza sobre el banús o sobre el metall, i a vegades, com ara, formant part d’una obra d’art.

Als òpals se’ls coneix com la “gemma dels artistes”, perquè els alquimistes creien que té la capacitat de treure a la superfície tots els talents. És a més la pedra natalícia d’octubre, com el mes en que veuran la llum per primera vegada les peces que s’exposaran. Com si anessin acompanyats d’un presagi, aquesta unió de dues ments lliure pensadores ha transmutat les matèries.

“Suite a quatre mans” és el resultat d’un diàleg d’impulsos que es troben, el procés d’un coneixement, d’una convivència en un país llunyà i de l’aventura de viure. Però és sobretot una conversa artística i un joc, i les obres són els taulers on les fitxes han quedat col·locades a l’espera de nous jugadors.

Ruth Garcia López
Històriadora de l’art

Per tal de controlar l’aforament, l’exposició s’inaugurarà en tres horaris i és imprescindible reservar plaça a info@destilleria.com o al 610 594 378.

De 12.30 h – 13.30 h: Presentació a càrrec de Ruth Garcia López
De 18 h a 19 h: Presentació a càrrec de Txè Aymat/Ricard Jordà
De 19 h a 20 h: Presentació a càrrec de Txè Aymat/Ricard Jordà