PROJECTES
EDUCATIUS

EL PROJECTE


Dins dels nostres projectes educatius hi trobareu sis àrees molt diverses, però amb la mateixa filosofia de treball: respecte amb l’alumnat, plaer en rebre formació de qualitat i virtut del professorat. Una formació oberta a la creativitat transversal i pedagògica.

Els nostres professionals de renom dins de cada una de les àrees, atorgaran als alumnes la màxima preparació activa.

L’ESCOLA DE JOIERIA


L’Escola està oberta a tots els que volen iniciar-se o ampliar coneixements deJoieira en un ambient adequat ja que hi ha diversos cursos i monogràfics per a diferents nivells i tècniques.

CURSOS

Formació general (amb Carme Roher)

Ofereix als alumnes un aprenentatge pràctic, aprenent a treballar el metall en totes les seves vessants i tècniques; la  fosa, soldar, calar, llimar, donar volums i textures, polir i matisar. A més posem a la disposició de l’alumne tota la infraestructura necessària en maquinària i eines per a que tinguin un acompliment adequat en l’elaboració de totes les seves peces de joieria.

Dilluns de 18 h a 21 h – 90€/mes
Dilluns de 18 h a 20 h – 60€/mes
Matrícula: 25 €
Adreçat a: joves i adults

Formació avançada (amb Carme Roher)

Conèixer i perfeccionar els materials, eines i maquinaria de l’ofici, ampliar tècnica i destresa per realitzar la feina, procurar que l’alumne apliqui els continguts apresos al seu llenguatge personal per realitzar les seves peces.

En aquest taller seguim perfeccionant les tècniques de soldar, serrar, calar, texturar, esmerilar, fosa de metalls, laminar, trefilar, embotir i forjar.

Activitats relacionades amb la formació, sortides programades per visitar exposicions de joieria, opció d’exposar a la Galeria de La Destil·leria, participar en projectes artístics de la ciutat i col·laborar amb altres projectes.

Treballarem el concepte i l’abstracció introduint-nos al nostre propi llenguatge plàstic.

Dijous de 18 h a 21 h – 90€/mes (avançat)
Dijous de 18 h a 20 h – 60€/mes
Matrícula: 25 €
Adreçat a: joves i adults

MONOGRÀFICS

Taller d’aliances amb Carme Roher
Dissabte 13 de març de 10 h a 13 h
70 € – inclou les tres hores de taller més la plata necessària per fer l’aliança

Monogràfic d’Aliances, et permetrà realitzar aliances de manera personalitzada.Podràs aplicar diferents formes, textures i acabats, de tal manera que crearàs una peça única. La finalitat d’aquest curs és que puguis crear un producte innovador i creatiu, destacat de les aliances tradicionals que trobem avui en el mercat actual, aplicant un toc original i personal.

Nota: Aquest curs es pot fer fora de les dates estipulades. Pots programar el teu taller personalitzat a info@destilleria.com.

Curs de gravat a la sal (amb Carme Roher)
Forja aplicada a la joieria (amb Pol Codina)
Gemmologia (professor pendent de confirmació)
Taller de forja Claquin (amb Carme Roher)

Nota: Per a més informació en relació al monogràfics pots contactar amb nosaltres a info@destilleria.com o al 610 594 378

Taller d’ungüents de romaní de Formentera amb Inma Jordà
Dissabte, 20 de març d’11.30 h 13 h
45 € – inclou una hora i mitja de taller més els ungüents

Monogràfic de joies amb pàtines i color amb Carme Roher
Dissabte, 20 de març d’11.30 h 13 h
60 € – inclou els dos dies de taller i el material per a les pràctiques

Monografic de Collage amb l’artista Jordi Prat Pons
Dimarts 30 i dimecres 31 de març de 18 h a 20 h
60 € – inclou els dos dies de taller i el material per a les pràctiques

TALLER PENSAR-SE COM A ARTISTA


«Pensar-se com a artista» és un taller de dibuix i de pintura no només des de la part tècnica, sinó també conceptual. Produir obra és important, però també ho és la construcció de l’artista, i això implica no només trobar un estil propi, sinó cultivar una mirada crítica sobre el treball que fem en art.

Els artistes, i això val per a tothom perquè tots ho podem ser, trobaran en aquest taller les eines i el pensament que més els interessi per pensar-se com a artistes.

El/a professor/a treballa tècniques, conceptes, artistes, materials… i els posa al servei del l’experimentació no només per iniciar l’alumne en la pintura, sinó perquè pugui afrontar reptes pictòrics cada vegada més difícils.

Dilluns de 18 h a 20 h
Matrícula: 25 €
Preu: 55 €/mes
Adreçat a: joves i adults

TALLER DE PINTURA


La producció artística no només es fonamenta en els coneixements tècnics, sino també en desenvolupar una mirada critica entorn l’art. Però sovint, quan ens endinsem en el món de la creació, ens podem trobar devant d’entrebancs tècnics que ens dificulten arribar allà on volem.

De vegades, en els inicis pictòrics de cada persona hi ha mancances tècniques pero també moltes virtuds, una creativitat innata, una intuïció artistica i una inocènia que dona com a resultat treballs plens de sinceritat i veu propia que potser no sabem apreciar del tot. Moltes vegades busquem domesticar allò que pensem que no val, i no veiem la bellesa, la força i poder que pot tenir la nostra creació.

En aquest taller treballarem tant la part tècnica, per poder afrontar reptes artístics cada vegada més exigents, com el treball instrospectiu i el pensament individual.

Aquest serà un taller que servirà per acompanyar a l’alumne en el seu propi camí, tant en la part tècnica com en la conceptual, sense pretendre homogeneïtzar sota un criteri individual que limiti i modifiqui la seva essència creativa.

Divendres d’11 h a 13 h
Matrícula: 25 €
Preu: 55 €/mes
Adreçat a: joves i adults

PROVEÏDORS DE FORMACIÓ


Des de La Destil·leria oferim un servei de projectes artístics a mida que serveixen com a instrument de formació complementària.

Les activitats estan enfocades a escoles privades i publiques, instituts i al teixit associatiu interessat en art de tot Catalunya, en especial, de la comarca del Maresme.

L’objectiu és triple:

Contribuir a complementar els currículums educatius amb formació extra d’art i cultura.

Elaborar projectes únics que s’adaptin als requeriments de cada centre o entitat.

Oferir propostes innovadores i atractives tant per a joves com per a adults. Tot el que treballem ho elaborem des de zero per a cada escola, entitat o empresa i ho fem tant en les instal·lacions del client com en les nostres. La nostra prioritat és oferir-vos una formació de QUALITAT amb els MILLORS PROFESSIONALS i que pugueu escollir-ho tot: la temàtica, els objectius i la durada.

Treballarem conjuntament per obtenir el que esteu buscant.

Entitats amb les que hem treballat:
Ajuntament de Mataró amb el projecte “Mataró Educa +”
British American Institute – Mataró
Col·legi Públic Josep Manuel Peramàs – Mataró

PROJECTES ARTÍSTICS D’ESTIU (CASAL)


Si busques una altra manera d’arribar a les vacances, la Destil·leria t’ofereix un espai d’aprenentatge a través de l’art on la professionalitat del professorat, confiança, il·lusió, amor i respecte son les nostres eines.

Cada any un projecte nou i actual per als nostres joves en un entorn idoni per a experimentar, crear i desenvolupar la creativitat i l’esperit crític.

MIRAR per CONSTRUIR, és el títol dels tallers d’estiu d’aquest 2021.

Els Tallers d’estiu són projectes de quatre setmanes on a través de diferents disciplines artístiques acompanyarem als alumnes a descobrir altres mirades.

EL PROGRAMA 2021

PRIMERA SETMANA
ARQUITECTURA DE CIUTAT I PATRIMONI. Reconèixer la nostra ciutat a través de la mirada que ens ofereix la FOTOGRAFIA i l’URBAN SKETCHING entesos com a vehicles d’observació directa de la vida urbana.
“Veurem Mataró, foto a foto, dibuix a dibuix”

SEGONA SETMANA
ARQUITECTURA SOCIAL per buscar el benestar de la comunitat, millorar les condicions de vida de les persones i ajudar a revertir els problemes que tenim en el medi ambient. Des d’aquesta premissa descobrirem l’ofici del FUSTER construint un petit moble, per gaudir del procés i entendre la feina que hi ha al darrere. “No tot és tan fàcil com anar a l’Ikea”.

Arquitectura i disseny en format petit, objectes amb moviment per prendre consciència de la composició, les dinàmiques, la tensió i obliqüitat.

TERCERA SETMANA
D’ART CINEMATOGRÀFIC, és un art que ens permet explicar històries a través d’imatges i construir un relat. “Som les històries que construïm”.

QUARTA SETMANA
ARQUITECTURA EFÍMERA. Objectes quotidians, objectes petits que poden tenir utilitats que mai haguéssim imaginat. Construir des de la necessitat i amb allò que ens queda més a la vora, jugar a realitzar instal·lacions amb peces soltes.

Acció de LAND ART utilitzant materials de la natura com pedres, fulles o terra. Viure en primera persona una acció efímera que convida a aturar-se per compondre mentre gaudim de la bellesa i els elements naturals. Entendre l’art com un procés de transformació i no com un resultat immortal.

Preu setmana: 98 €
Preu mes de juliol: 380 €

TALLERS D’ANIVERSARI


Què us semblaria celebrar la festa d’aniversari d’una manera original i en un espai únic al centre de Mataró. Tria algun dels nostres tallers i celebra el teu aniversari com més t’agradi! Tenim cinema, dansa, art, ceràmica, escultura, teatre musical, fang, il·lustració, còmic, dibuix i pintura i molts més. I si et ve de gust alguna altra activitat, proposa’ns-la i l’estudiarem!

A La Destil·leria organitzem festes d’aniversari que inclouen:

Taller (2 hores)
Coordinador del taller
Materials necessaris per dur a terme l’activitat

PREU
12 € per nen
Descompte per als SOCIS de La Destil·leria
Demaneu més informació a info@destilleria.com

CONDICIONS
Edat: a partir de 6 anys
Participants: mínim de 10 participants
Es recomana que els nens portin roba còmoda i una bata o samarreta que es pugui embrutar.

El preu no inclou el càtering.

LLOGUER D’ESPAIS


L’espai està pensat per desenvolupar-hi activitats de tipologies molt diverses. Podeu venir a treballar-hi, a passar-hi estona o informar-vos del que hi fem; qualsevol excusa és bona per descobrir-ne tots els racons.

Si ets estudiant, autònom, estàs desenvolupant el teu projecte professional o simplement busques un lloc tranquil i amb harmonia on treballar, aquest nou espai que hem creat a La Destil·leria, et pot interessar.

Un espai de cotreball al centre de Mataró, dins d’un àmbit cultural i educatiu amb l’art com a taló de fons.

Tindràs accés a:
Internet
Office
Pati
Esdeveniments de La Destil·leria

Amb una tarifa fixa:
De dilluns a divendres
125€/mes (+IVA)

LLOGUER DE TALLERS

Taller és la sala polivalent. Té llum natural i l’encant propi dels sostres alts amb bigues de fusta.
Un espai adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, amb safareig i punt d’aigua.

Aules: 25 €/hora taller